De beste speedpedelec op de markt brengen om autogebruikers op de fiets te krijgen, dat was de missie die Tomas Keppens en Jorrit Heidbuchel bij de oprichting van hun bedrijf IntuEdrive in 2017 voor ogen hadden. Een kleine vijf jaar later stelt het bedrijf 10 werknemers tewerk en zijn er al 600 speedpedelecs met de naam Ellio ‘van de band gerold’ bij BEWEL.
IntuEdrive en Bewel
Onze 10 werknemers, voornamelijk ingenieurs, verkopers en techniekers, staan nauwelijks tot niet in voor de effectieve productie van de pedelecs. Hiervoor doet IntuEdrive namelijk beroep op het maatwerkbedrijf BEWEL. Hoewel de assemblage van de Ellio alles behalve gemakkelijk is, slaagt Bewel er toch in om het productieproces op te delen in veel kleine en eenvoudige stappen. Door dit te doen zijn zelfs medewerkers met een minder sterk profiel in staat om deze deeltaken aan te kunnen.
Korte feedbackcyclus
Voor de productie van de eerste honderd fietsen stonden onze werknemers letterlijk naast de mensen van BEWEL op de werkvloer. Daardoor was de feedback cyclus heel kort en konden wij steeds de juiste richtlijnen aanbrengen en de eerste fouten wegwerken. Dat zou onmogelijk geweest zijn moest de productie bijvoorbeeld in China gebeuren, zeker nu met corona. Het resultaat was steeds kwalitatief en consistent.
Dit smaakt naar meer
De samenwerking met BEWEL is ons zo goed bevallen dat we intussen met nog drie andere sociale economie organisaties samenwerken. In Gent, Kortrijk en Aalst werken we samen met respectievelijk Trans-fair (Ateljee vzw), Mobiel en De Fietserij (vzw Stroom). Omdat we streven naar een goede dekking over heel Vlaanderen, zijn we nog op zoek naar andere sociale economie organisaties die rond fietsmobiliteit werken. Dus, sociale economie, here we come!